Παρουσίαση για τo Χαλλούμι – 21 Νοεμβρίου 2016
Από τα πιο παραδοσιακά Κυπριακά προϊόντα, το χαλλούμι είναι ο νόστιμος κρίκος που συνδέει τη γαστριμαργική και την πολιτιστική παράδοση της Κύπρου.
Την ταυτότητα του περίφημου παραδοσιακού τυριού της Κύπρου παρουσίασε το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, δημιουργώντας ένα κομψό ενημερωτικό βιβλιάριο για το Χαλλούμι. Στις 16 σελίδες του καταγράφει τη μακρόχρονη ιστορία του, το προφίλ, τη διαδικασία παραγωγής, καθώς και συνταγές του culinary expert και παρουσιαστή κ. Βαγγέλη Δρίσκα.
Οι δημοσιογράφοι και οι επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, ενημερώθηκαν για το χαλλούμι, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, παρακολουθώντας τις εισηγήσεις των:
- Ιωσήφ Κυπραίος, Συντονιστής Εμπορικού Κέντρου Αθηνών
- Βαγγέλης Δρίσκας, Culinary Expert και Παρουσιαστής
- Μαρία Νέτσικα, χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου
Ακολούθησε γευστική δοκιμή Χαλλουμιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Κύπρου – Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.